galéria készítés, galéria gyártás, galéria javítás, lakás galéria, galéria építés - GIGAleria.hu
Gyakori kérdések
 • Mennyire terhelhető a galéria, nem szakad le?

  De! Leszakad, és a keze lába összetörik! Egy kolléga mindig tartja a galériát addig, amíg átvesszük a pénzt, aztán szaladunk, ahogy csak tudunk! :-) Elnézést, de ez kikívánkozott belőlem, amikor először olvastam ezt a kérdést. Érdemes tudni, hogy mindent, minden esetben túlbiztosítunk! Tehát, ha egy galériát pl. 600 kg önsúllyal, + 3 személyre tervezünk, akkor annak minimálisan 2 tonnát el kell bírnia! És ha mi készítjük a galériáját, akkor el is fogja bírni!
  Még egy egyszerű konyhabútor felső elembe is belecsimpaszkodunk átadás előtt, egy galérián
  4 felnőtt nyugodtan ugrálhat egyszerre, ez több, mint 1 tonnás terhelést jelent. Ahol maga a fal gyenge, ott már a tervezéskor megbeszéljük, hogy hol és hogyan szükséges alátámasztani. Ahol az alátámasztás nem megoldható, oda masszív, saját gyártású, ragasztott mestergerendát építünk be.

 • Mennyi idő alatt készül el egy galéria?

  Ez a galéria méretétől, a gyártási kapacitástól és a rendelkezésre álló alapanyagtól is függ.
  Egy galéria elkészítése átlagosan 4-8 hetet vesz igénybe, de a megrendeléskor a határidőt lefixáljuk.

 • Felületkezelésre mindenképpen szükség van?

  Mindenképpen nincs, de mi ajánljuk a felületkezelést. Tartósabb a fa ha felület kezelik és könnyebben tisztítható. Ezt bárki, akár saját maga is elvégezheti, mivel a legtöbb minőségi fokozatunkban benne van a csiszolás, ami a felületkezelés nem túl hálás előkészületének számít. Önnek tehát nem muszáj felületkezelést rendelnie a galériához, elegendő, ha vásárol
  2 liter falazúrt, vagy lakkot és saját maga is lekenheti a galériáját. Természetesen mi is vállaljuk a galériáink felületkezelését, ez megrendelés előtt nyilván tisztázandó.

 • Mekkora minimális belmagasság szükséges egy galériához?

  3 méter alatt nem érdemes galériát építtetni.
  360 - 380 cm fölött álló galériát, az alatt fekvő galéria készíthető.

 • Mit jelent a mobil lépcső a galériánál?

  Galériákhoz mobil lépcsőt nagyon speciális esetekben szoktunk csak ajánlani. Ha pont ott van útban a lépcső, ahol egyébként a le-fel közlekedést muszáj megoldani, akkor elvehető, elgurítható, föl, le, oldalra csukható galéria lépcsőt szoktunk ajánlani. Természetesen a lépcsőnek ilyenkor is helyre van szüksége,
  csak máshol, mint ahol a funkcióját amúgy ellátja.

 • A galéria rögzítésénél sérül a fal?

  Amennyiben festés után szerelünk galériát, akkor a legnagyobb óvatossággal járunk el (egyéb esetekben is), ennek ellenére előfordulhat,
  hogy megsérül a fal. Ezek apró kis sérülések többnyire, ami egy kis maradék festékkel könnyedén javítható.

 • Csak fából készítenek galériát?

  A galéria tartószerkezete mindig fából készül, az esetek 95%-ban lucfenyőből. Az, hogy mi kerül fölé járó felületnek, már megbeszélés kérdése. Lehet hajópadló, rusztikus deszkázat ami alulról látszik, de lehet rétegelt lemez, OSB lap, laminált bútorlap vagy egyszerűen sima pozdorja is.

 • Mennyi garancia van a galériára?

  A galéria statikai részeire és a stabilitásra örök garanciát vállalunk. A galéria más elemeire 5 év a garancia.

Elkészült galériák

 • galéria lakásba, galéria gyerekszobába, lakás galériaEz a galéria a 11. kerületben található, régi építésű társasház lakásának gyermekszobájába készült. Figyeltünk a bútorozásra hogy jópofa legyen és ne legyen egysíkú. A galéria összes éle lekerekített, hogy a gyermek ne üsse be a fejét éles, sarkos részekbe.

 • galéria lakásba, galéria hálóba, galéria hálószobába, galéria lépcső, medvelépcsőEz a galéria egy szülői hálóba készült. Mivel kevés a hely a lépcsőnek, ezért létraszerűen meredek medvelépcsőt készítettünk hozzá. Alul teherhordó elemként tervezett beépített szekrény támasztja a galériát, mert a gipszkarton fal nem bírná el.

 • galéria készítés Esztergom, galéria házbanEzt a galériát Esztergomban adtuk át. A régi stílusú házhoz rusztikus, ragasztott mestergerendát gyártottunk, ami nagyon stabillá teszi a galériát.
  A régi rossz falak mentén teherviselőként oszlopokat építettünk be.

 • galéria lépcső, galéria korlátEhhez a félig emeletnek, félig galériának nevezhető szinthez csak a lépcsőt és a modern stílusú, üvegből egyedileg legyártott korlátot rendelték tőlünk, maga a szint már az építkezéskor elkészült hagyományos építési eljárással.

Galéria készítés

A galéria legyártása szakértelmet, faipari gépeket, alapanyag tárolására tároló kapacitást
és több éve száradó alapanyagot igényel. Legalábbis az igényes galéria mindenképpen!

1990 óta az asztalosiparban tevékenykedünk. Az elmúlt évtizedek tapasztalatait összegyűjtve döntöttünk úgy, hogy a már meglévő egyedi bútorkészítés mellé a gépparkunk és tárolókapacitásunk növelésével a galéria készítés iránti igényeket is kielégítjük oly módon, hogy 2013-ban egy vadonatúj, a jelen piaci igényekhez, divathoz és az évszázados hagyományoknak is megfelelő galériákat kínáljunk a megrendelőink számára egyedi tervezéssel és gyártással.

Galériáinkat nagyobb részt minimum 1 éves természetes száradással kiszárított légszáraz lucfenyőből készítjük el. A megrendelővel egyeztetett módon a mestergerenda az esetek 95%-ban ragasztott a nagyobb stabilitás érdekében. A kereszt tartók igény szerint lehetnek ragasztottak, vagy ragasztás nélküliek. Kizárólag fából készült galériákat készítünk, a fotókon megtekinthető látszó gerendázattal. Az összeépítés módja csapozás és csavarozás. Süllyesztett fejű facsavarokat használunk annak érdekében, hogy ne csúfítsák el a galériát igénytelen kinézetű hatlapfejű csavarok és alátétek. A stabilitást az alkatrészek becsapozása segíti elő a csavarozás mellett.

A galériákat a megrendelővel előre egyeztetve a következő kivitelek szerint adhatjuk át:

 • Az alkatrészek gyalultak, de csak ott csiszoljuk vagy gömbölyítjük le, ahol a láb és a kéz érinti (lépcső lapok teteje és a korlát).
 • Az alkatrészeket gyalulás után megcsiszoljuk, a fa hibáit (kieső csomó, kisebb repedések, stb…) foltozással vagy műfával kijavítjuk és minden alkatrészt lekerekítünk, legömbölyítünk.

A felületkezelés alap esetben nem tartozik a galéria készítés feladatkörébe. A felületkezelésre a tapasztalatunk szerint nem a lakkozás, hanem a lazúrozás a legmegfelelőbb. Kifejezetten szép, ha meghagyjuk az igazi fa majdnem eredeti színét és a nagyon kevés színező pigmentet tartalmazó fenyő / kőris színű lazúrt választjuk. Gyakorlatilag a legtöbb, már meglévő bútor és parketta színéhez jól passzol a fának az alapszíne. Külön kérés esetén mi is lazúrozhatunk, viszont költséghatékonyabb, ha saját kezűleg végzi el a megrendelő ezt a folyamatot, mivel semmilyen speciális képzettség, vagy eszköz nem szükséges hozzá. Ha a megrendelő szeretné, akkor gyakorlati tanáccsal szívesen ellátjuk.

Galéria készítés 4 lépésben

1

Felmérés, árajánlat

A galéria készítés minden esetben felméréssel kezdődik.
Ez történhet személyesen a helyszínen, vagy az Ön által elküldött adatok alapján.
Ekkor tudunk árajánlatot adni galéria készítésre.

2

Galéria gyártás

A felmérést követően megtervezzük a galériát, majd az Ön által kiválasztott anyagból legyártjuk. Az elkészítési idő, mint ahogy maga a galéria is, minden esetben egyedi, a tapasztalat alapján körülbelül 4-8 hét.

3

Galéria szerelés

Az elkészített galériát a helyszínre szállítjuk, ahol is összeszereljük. Ez nem igényel különös előkészületet az Ön részéről,
ám a szerelési területet szabaddá kell tenni.

4

Garancia

A galéria statikai részeire és
a stabilitásra 30 év garanciát vállalunk.
A galéria más elemeire 5 év a garancia.