galéria készítés, galéria gyártás, galéria javítás, lakás galéria, galéria építés - GIGAleria.hu
Gyakori kérdések
 • Mennyire terhelhető a galéria, nem szakad le?

  De! Leszakad, és a keze lába összetörik! Egy kolléga mindig tartja a galériát addig, amíg átvesszük a pénzt, aztán szaladunk, ahogy csak tudunk! :-) Elnézést, de ez kikívánkozott belőlem, amikor először olvastam ezt a kérdést. Érdemes tudni, hogy mindent, minden esetben túlbiztosítunk! Tehát, ha egy galériát pl. 600 kg önsúllyal, + 3 személyre tervezünk, akkor annak minimálisan 2 tonnát el kell bírnia! És ha mi készítjük a galériáját, akkor el is fogja bírni!
  Még egy egyszerű konyhabútor felső elembe is belecsimpaszkodunk átadás előtt, egy galérián
  4 felnőtt nyugodtan ugrálhat egyszerre, ez több, mint 1 tonnás terhelést jelent. Ahol maga a fal gyenge, ott már a tervezéskor megbeszéljük, hogy hol és hogyan szükséges alátámasztani. Ahol az alátámasztás nem megoldható, oda masszív, saját gyártású, ragasztott mestergerendát építünk be.

 • Mennyi idő alatt készül el egy galéria?

  Ez a galéria méretétől, a gyártási kapacitástól és a rendelkezésre álló alapanyagtól is függ.
  Egy galéria elkészítése átlagosan 4-8 hetet vesz igénybe, de a megrendeléskor a határidőt lefixáljuk.

 • Felületkezelésre mindenképpen szükség van?

  Mindenképpen nincs, de mi ajánljuk a felületkezelést. Tartósabb a fa ha felület kezelik és könnyebben tisztítható. Ezt bárki, akár saját maga is elvégezheti, mivel a legtöbb minőségi fokozatunkban benne van a csiszolás, ami a felületkezelés nem túl hálás előkészületének számít. Önnek tehát nem muszáj felületkezelést rendelnie a galériához, elegendő, ha vásárol
  2 liter falazúrt, vagy lakkot és saját maga is lekenheti a galériáját. Természetesen mi is vállaljuk a galériáink felületkezelését, ez megrendelés előtt nyilván tisztázandó.

 • Mekkora minimális belmagasság szükséges egy galériához?

  3 méter alatt nem érdemes galériát építtetni.
  360 - 380 cm fölött álló galériát, az alatt fekvő galéria készíthető.

 • Mit jelent a mobil lépcső a galériánál?

  Galériákhoz mobil lépcsőt nagyon speciális esetekben szoktunk csak ajánlani. Ha pont ott van útban a lépcső, ahol egyébként a le-fel közlekedést muszáj megoldani, akkor elvehető, elgurítható, föl, le, oldalra csukható galéria lépcsőt szoktunk ajánlani. Természetesen a lépcsőnek ilyenkor is helyre van szüksége,
  csak máshol, mint ahol a funkcióját amúgy ellátja.

 • A galéria rögzítésénél sérül a fal?

  Amennyiben festés után szerelünk galériát, akkor a legnagyobb óvatossággal járunk el (egyéb esetekben is), ennek ellenére előfordulhat,
  hogy megsérül a fal. Ezek apró kis sérülések többnyire, ami egy kis maradék festékkel könnyedén javítható.

 • Csak fából készítenek galériát?

  A galéria tartószerkezete mindig fából készül, az esetek 95%-ban lucfenyőből. Az, hogy mi kerül fölé járó felületnek, már megbeszélés kérdése. Lehet hajópadló, rusztikus deszkázat ami alulról látszik, de lehet rétegelt lemez, OSB lap, laminált bútorlap vagy egyszerűen sima pozdorja is.

 • Mennyi garancia van a galériára?

  A galéria statikai részeire és a stabilitásra örök garanciát vállalunk. A galéria más elemeire 5 év a garancia.

Elkészült galériák

 • galéria lakásba, galéria gyerekszobába, lakás galériaEz a galéria a 11. kerületben található, régi építésű társasház lakásának gyermekszobájába készült. Figyeltünk a bútorozásra hogy jópofa legyen és ne legyen egysíkú. A galéria összes éle lekerekített, hogy a gyermek ne üsse be a fejét éles, sarkos részekbe.

 • galéria lakásba, galéria hálóba, galéria hálószobába, galéria lépcső, medvelépcsőEz a galéria egy szülői hálóba készült. Mivel kevés a hely a lépcsőnek, ezért létraszerűen meredek medvelépcsőt készítettünk hozzá. Alul teherhordó elemként tervezett beépített szekrény támasztja a galériát, mert a gipszkarton fal nem bírná el.

 • galéria készítés Esztergom, galéria házbanEzt a galériát Esztergomban adtuk át. A régi stílusú házhoz rusztikus, ragasztott mestergerendát gyártottunk, ami nagyon stabillá teszi a galériát.
  A régi rossz falak mentén teherviselőként oszlopokat építettünk be.

 • galéria lépcső, galéria korlátEhhez a félig emeletnek, félig galériának nevezhető szinthez csak a lépcsőt és a modern stílusú, üvegből egyedileg legyártott korlátot rendelték tőlünk, maga a szint már az építkezéskor elkészült hagyományos építési eljárással.

Tessék mondani, díjtalan a felmérés és az árajánlat?

Röviden: A felmérés nem, az árajánlat igen.

Bővebben: Amennyiben díjtalan lenne a felmérés is, reggeltől-estig mást sem csinálnánk, csak felmérnénk. Egy ideig díjtalan volt. Ekkor olyanok is kihívtak felmérni, akik egyébként modul, sorozatgyártott galériát akartak mindenképpen vásárolni, de gondolták, megversenyeztetnek árban a lapraszerelt galériákat forgalmazó cégekkel.
Nyilván, aki komolyan azt gondolja, hogy egy sorozatgyártott galériát gyártó nagyvállalattal fel lehet venni a versenyt árban, egyedi galériagyártóként, az nincs tisztában az életnek ezen szegmensével. Viszont mi nem szeretnénk csak azért megemelni árainkat, hogy kompenzálhassuk a feleslegesen eltöltött időnket, amit nyilván azoknak a megrendelőinknek kellene kifizetni, akik valóban rendelnek tőlünk galériát. Így azonban csak azokat a munkákat kell felmérni, akik komolyan is gondolják a galéria készítést és nem mindenáron
a piacon található legolcsóbbat szeretnék megrendelni, fontos nekik a jó minőség
és a reális ár. Ezt hívjuk mi jó ár-érték aránynak.

Az árajánlat készítés viszont továbbra is ingyenes! Ha Ön ellátogat hozzánk, elmondja elképzeléseit, a főbb méreteket megadja, valamint kiválasztja katalógusainkból az Önnek tetsző anyagokat, az alapján mi elkészítjük az ingyenes árajánlatot. Ugyanez a helyzet akkor, ha e-mailben küld egy tájékoztató jellegű ajánlatkérést, ami tartalmazza elképzeléseit és a főbb méreteket, vagy ugyanezt elmondja telefonon. Ilyenkor is tudunk hozzávetőleges árat adni.

Felmérés árak: Budapesten és Esztergomban, valamint Budapest és Esztergom között a tízes út vonalán: 5.000 Ft + áfa. Bárhol máshol, az egész Ország területén piliscsabai kiinduló ponttal a valós megtett km alapján, az aktuális üzemanyag árakkal számolva (kb. 8 literes fogyasztással), ahol szükséges autópálya, parkolási és egyéb díjakkal. Értelem szerűen a minimális díj ebben az esetben is 5.000 Ft + áfa.

A felmérést árajánlat készítés követi, amit igény szerint írásban, vagy telefonon kap meg
az érdeklődő.

Elérhetőségeinket itt találja.

Galéria készítés árak

Mivel minden galériánk egyedi igények alapján, egyedi méretben készül, így csak a helyszíni felmérésen felvett, vagy a számunkra megküldött - legalább hozzávetőleges - méretek illetve adatok alapján tudunk árajánlatot adni.

Ajánlatkéréshez vegye fel velünk a kapcsolatot

Galéria készítés 4 lépésben

1

Felmérés, árajánlat

A galéria készítés minden esetben felméréssel kezdődik.
Ez történhet személyesen a helyszínen, vagy az Ön által elküldött adatok alapján.
Ekkor tudunk árajánlatot adni galéria készítésre.

2

Galéria gyártás

A felmérést követően megtervezzük a galériát, majd az Ön által kiválasztott anyagból legyártjuk. Az elkészítési idő, mint ahogy maga a galéria is, minden esetben egyedi, a tapasztalat alapján körülbelül 4-8 hét.

3

Galéria szerelés

Az elkészített galériát a helyszínre szállítjuk, ahol is összeszereljük. Ez nem igényel különös előkészületet az Ön részéről,
ám a szerelési területet szabaddá kell tenni.

4

Garancia

A galéria statikai részeire és
a stabilitásra 30 év garanciát vállalunk.
A galéria más elemeire 5 év a garancia.