galéria készítés, galéria gyártás, galéria javítás, lakás galéria, galéria építés - GIGAleria.hu
Gyakori kérdések
 • Mennyire terhelhető a galéria, nem szakad le?

  De! Leszakad, és a keze lába összetörik! Egy kolléga mindig tartja a galériát addig, amíg átvesszük a pénzt, aztán szaladunk, ahogy csak tudunk! :-) Elnézést, de ez kikívánkozott belőlem, amikor először olvastam ezt a kérdést. Érdemes tudni, hogy mindent, minden esetben túlbiztosítunk! Tehát, ha egy galériát pl. 600 kg önsúllyal, + 3 személyre tervezünk, akkor annak minimálisan 2 tonnát el kell bírnia! És ha mi készítjük a galériáját, akkor el is fogja bírni!
  Még egy egyszerű konyhabútor felső elembe is belecsimpaszkodunk átadás előtt, egy galérián
  4 felnőtt nyugodtan ugrálhat egyszerre, ez több, mint 1 tonnás terhelést jelent. Ahol maga a fal gyenge, ott már a tervezéskor megbeszéljük, hogy hol és hogyan szükséges alátámasztani. Ahol az alátámasztás nem megoldható, oda masszív, saját gyártású, ragasztott mestergerendát építünk be.

 • Mennyi idő alatt készül el egy galéria?

  Ez a galéria méretétől, a gyártási kapacitástól és a rendelkezésre álló alapanyagtól is függ.
  Egy galéria elkészítése átlagosan 4-8 hetet vesz igénybe, de a megrendeléskor a határidőt lefixáljuk.

 • Felületkezelésre mindenképpen szükség van?

  Mindenképpen nincs, de mi ajánljuk a felületkezelést. Tartósabb a fa ha felület kezelik és könnyebben tisztítható. Ezt bárki, akár saját maga is elvégezheti, mivel a legtöbb minőségi fokozatunkban benne van a csiszolás, ami a felületkezelés nem túl hálás előkészületének számít. Önnek tehát nem muszáj felületkezelést rendelnie a galériához, elegendő, ha vásárol
  2 liter falazúrt, vagy lakkot és saját maga is lekenheti a galériáját. Természetesen mi is vállaljuk a galériáink felületkezelését, ez megrendelés előtt nyilván tisztázandó.

 • Mekkora minimális belmagasság szükséges egy galériához?

  3 méter alatt nem érdemes galériát építtetni.
  360 - 380 cm fölött álló galériát, az alatt fekvő galéria készíthető.

 • Mit jelent a mobil lépcső a galériánál?

  Galériákhoz mobil lépcsőt nagyon speciális esetekben szoktunk csak ajánlani. Ha pont ott van útban a lépcső, ahol egyébként a le-fel közlekedést muszáj megoldani, akkor elvehető, elgurítható, föl, le, oldalra csukható galéria lépcsőt szoktunk ajánlani. Természetesen a lépcsőnek ilyenkor is helyre van szüksége,
  csak máshol, mint ahol a funkcióját amúgy ellátja.

 • A galéria rögzítésénél sérül a fal?

  Amennyiben festés után szerelünk galériát, akkor a legnagyobb óvatossággal járunk el (egyéb esetekben is), ennek ellenére előfordulhat,
  hogy megsérül a fal. Ezek apró kis sérülések többnyire, ami egy kis maradék festékkel könnyedén javítható.

 • Csak fából készítenek galériát?

  A galéria tartószerkezete mindig fából készül, az esetek 95%-ban lucfenyőből. Az, hogy mi kerül fölé járó felületnek, már megbeszélés kérdése. Lehet hajópadló, rusztikus deszkázat ami alulról látszik, de lehet rétegelt lemez, OSB lap, laminált bútorlap vagy egyszerűen sima pozdorja is.

 • Mennyi garancia van a galériára?

  A galéria statikai részeire és a stabilitásra örök garanciát vállalunk. A galéria más elemeire 5 év a garancia.

Elkészült galériák

 • galéria lakásba, galéria gyerekszobába, lakás galériaEz a galéria a 11. kerületben található, régi építésű társasház lakásának gyermekszobájába készült. Figyeltünk a bútorozásra hogy jópofa legyen és ne legyen egysíkú. A galéria összes éle lekerekített, hogy a gyermek ne üsse be a fejét éles, sarkos részekbe.

 • galéria lakásba, galéria hálóba, galéria hálószobába, galéria lépcső, medvelépcsőEz a galéria egy szülői hálóba készült. Mivel kevés a hely a lépcsőnek, ezért létraszerűen meredek medvelépcsőt készítettünk hozzá. Alul teherhordó elemként tervezett beépített szekrény támasztja a galériát, mert a gipszkarton fal nem bírná el.

 • galéria készítés Esztergom, galéria házbanEzt a galériát Esztergomban adtuk át. A régi stílusú házhoz rusztikus, ragasztott mestergerendát gyártottunk, ami nagyon stabillá teszi a galériát.
  A régi rossz falak mentén teherviselőként oszlopokat építettünk be.

 • galéria lépcső, galéria korlátEhhez a félig emeletnek, félig galériának nevezhető szinthez csak a lépcsőt és a modern stílusú, üvegből egyedileg legyártott korlátot rendelték tőlünk, maga a szint már az építkezéskor elkészült hagyományos építési eljárással.

Intelligens galéria

A XXI. század lakberendezési elveit követve nem túlzás az "intelligens galéria" kifejezés.
Az ugyanis önmagában már nem különlegesség, hogy vizuál esztétikai szempontból is megállja a helyét egy mai, korszerű galéria.

De mitől "okosak" ezek a galériák?

Szerintünk egy galéria legyen tetszetős, praktikus, illeszkedjen a használója szokásaihoz,
és életviteléhez. A legkülönbözőbb kérdésekkel találkozunk munkánk során e tárgykörben, ezekből szemezgetünk most:

Nem derékszögűek a falak a szobámban, ide is tudnak galériát gyártani?
Persze. Ez esetben a hangsúly a pontos felmérésen van. De nem okoz problémát egy hegyes, vagy tompa szögű sarok, egy íves fal, vagy egy tetőtéri ferde falhoz való csatlakozás sem.

Szeretném, ha a galériát beépített szekrények tartanák.
Tudnak erre praktikus megoldást ajánlani?

Igen, tudunk. Minden igényt kielégítő gardróbszekrénnyel együtt is legyártjuk a galériáját.
Ez esetben a szekrény attól extra, hogy tartó szerkezet is egyben, a galéria pedig attól egyedi, hogy az Ön egyedi igényeit elégíti ki. Például lehetősége van arra, hogy fent kialakítsunk egy szennyes ledobót, amin át a szennyes ruha a szekrénybe, egy ajtó mögötti kosárba kerül.

Egy lakberendezési magazinban láttam egy galériát, amelynek világító funkciója is van?
Ezt hogyan kell elképzelni?

Számtalan megoldás lehetséges. Gyakran süllyesztett spot lámpákat rögzítünk a galéria aljába, de manapság nagyon divatos a LED szalag. Esztétikus és energiatakarékos.

Egyszobás a lakásom. Kicsi a hely, de szeretném sok funkcióval ellátni:
Lakás és iroda is lenne egyben. Tudnak segíteni?

Igen. Galériát, a galéria alatt tükrös tolóajtós beépített szekrényeket javasolunk,
ha szükséges, akár mobil lépcsővel. Nagy segítség nekünk ilyenkor egy alaprajz,
de természetesen a helyszínen is szívesen segítünk a tervezésben.

Az intelligens galéria megoldások száma gyakorlatilag végtelen, csak az emberi képzelőerő és a fizika törvényei szabnak határt. Van, aki a bordásfalat rögzíttette a galériához,
van, aki egy rudat kért alá vízszintesen, amely az otthoni edzésében segíti. Tévé tartó konzolt és egyéb tárgyakat is rögzíthetünk a galériára, ha ezt előre végig gondolja és jelzi nekünk. A kutyát még nem viszi le sétálni, de már dolgozunk a prototípuson...

Galéria bútorok

A galéria alatt, vagy a galérián is elhelyezhető bútor. Igen sokféle praktikus, ugyanakkor esztétikus megoldás létezik. A tervezésben szívesen segítünk. A galéria bútorok akár fő tartó elemként is szolgálhatnak, ha az indokolt.

A galéria bútorokról bővebben

Galéria készítés 4 lépésben

1

Felmérés, árajánlat

A galéria készítés minden esetben felméréssel kezdődik.
Ez történhet személyesen a helyszínen, vagy az Ön által elküldött adatok alapján.
Ekkor tudunk árajánlatot adni galéria készítésre.

2

Galéria gyártás

A felmérést követően megtervezzük a galériát, majd az Ön által kiválasztott anyagból legyártjuk. Az elkészítési idő, mint ahogy maga a galéria is, minden esetben egyedi, a tapasztalat alapján körülbelül 4-8 hét.

3

Galéria szerelés

Az elkészített galériát a helyszínre szállítjuk, ahol is összeszereljük. Ez nem igényel különös előkészületet az Ön részéről,
ám a szerelési területet szabaddá kell tenni.

4

Garancia

A galéria statikai részeire és
a stabilitásra 30 év garanciát vállalunk.
A galéria más elemeire 5 év a garancia.